Manga Weekend in Museum Volkenkunde | Museum Volkenkunde

Manga Weekend in Museum Volkenkunde

De tentoonstelling COOL JAPAN in Museum Volkenkunde wordt wegens groot succes verlengd tot en met 29 oktober. Dat wordt gevierd met een Manga Weekend op 23 en 24 september, met als hoogtepunt de Anime Outdoor Cinema op zaterdagavond in de Museumtuin. Twee dagen focust het museum zich volledig op anime en manga, met workshops, talks, demonstraties en nog veel meer.

Anime Outdoor Cinema
Speciaal voor het Manga Weekend is Museum Volkenkunde op zaterdagavond vanaf 19:00 uur geopend om de tentoonstelling COOL JAPAN te bekijken. Om 21:30 uur wordt de anime filmhit Summer Wars, van regisseur Mamoru Hosoda, op groot scherm in de Museumtuin. Zittend in een van de grote zitzakken met een deken, Japanse drankjes en hapjes volg je het avontuur van wiskundegenie Kenji Koiso. Weet hij de echte en de virtuele wereld te redden van een enorme catastrofe?
De film is Japans gesproken en Nederlands ondertiteld. Bij slecht weer wordt de film in de grote zaal vertoond.

Manga Weekend
Op zaterdag en zondag worden tussen 12:00 en 17:00 uur diverse activiteiten georganiseerd in het teken van manga. Diverse manga-artiesten als Marlon Teunissen, Noriko Aoki en Marissa Delbressine geven workshops in het tekenen van specifieke mangastijlen, maken persoonlijke portrettekeningen of taggen een zelf meegebracht item. Anime stemactrice Christa Lips geeft een workshop stemacteren. In de talks vertellen manga-deskundigen Kees Hollestein en Rik Spanjers over de ontstaansgeschiedenis en belevingswereld van manga. Daarnaast zijn er rondleidingen door de tentoonstelling COOL JAPAN en tal van overige activiteiten voor zowel newbies als doorgewinterde manga-liefhebbers van alle leeftijden.

Kijk voor het complete programma en tickets op cooljapan.volkenkunde.nl

Noot voor redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de PR afdeling:
T. 088 0042 800 / 815
E. pers@volkenkunde.nl.
Beeldmateriaal kunt u downloaden via www.volkenkunde.nl/pers

Manga Weekend Uki Uki
Downloaden JPG (5.33 MB)
Summer Wars Outdoor Cinema
Downloaden JPG (376.4 KB)

COOL JAPAN is niet meer te bezoeken in Museum Volkenkunde. Vanaf 28 September 2018 is de expo te zien in het Tropenmuseum

Wil je Museum Volkenkunde bezoeken voor een andere tentoonstelling? Koop hier je online ticket.

Meer informatie:
088 - 0042 800 | info@volkenkunde.nl
(di. t/m zo. 10.00 - 17.00 uur)