Tentoonstelling COOL JAPAN verlengd | Museum Volkenkunde

COOL JAPAN verlengd tot 29 oktober

De tentoonstelling COOL JAPAN in Museum Volkenkunde wordt wegens succes verlengd: nog t/m 29 oktober kunnen fans en nieuwkomers, jong en oud van deze tentoonstelling genieten. Deze verlenging kan niet ongemerkt voorbij gaan en wordt gevierd met een Manga Weekend, outdoor cinema en een symposium.

Recordtentoonstelling
Met COOL JAPAN heeft Museum Volkenkunde een recordtentoonstelling in huis. Inmiddels bezochten al meer dan 87.500 bezoekers mensen deze tentoonstelling over de populariteit van hedendaagse Japan en hoe dit in de geschiedenis is geworteld. Naast historische topstukken uit de wereldberoemde Japancollectie vind je er hedendaagse kunst en cute fashion uit de straten van Tokyo en ook samoerai, robots, Hello Kitty en Pokémon ontbreken niet.

Manga Weekend, outdoor cinema en symposium
Redenen genoeg om dit te vieren met een aantal speciale evenementen, zoals het Manga Weekend op 23 en 24 september. Bezoekers worden meegenomen in een wereld vol manga: o.a. door workshops waarin je verschillende manga-stijlen leert tekenen, demonstraties van een stemacteur, laat je eigen manga-portret tekenen, volg speciale rondleidingen door de tentoonstelling en nog veel meer.

Outdoor cinema
Zaterdagavond 23 september is er bovendien een speciale filmvertoning, buiten in de museumtuin zie je om 21:30 uur vanuit een zitzak de indrukwekkende anime-film Summer Wars. Deze hitfilm vertelt het verhaal van de jonge scholier die de virtuele en echte wereld moet zien te redden van een enorme catastrofe. Kruip in de zitzak en geniet in de buitenlucht van deze bijzondere film.

Symposium
Op 4 en 5 september wordt een wetenschappelijk COOL JAPAN symposium georganiseerd, dat op dinsdag 5 september toegankelijk is voor iedereen. In de middag van 5 september zijn er bijzondere demonstraties uit de wereld van COOL JAPAN te zien. Onder andere door de Japanse kunstenaar en cute fasion pionier Sebastian Masuda, en door het kunstenaarstrio THREE, die ter plekke anime figures omsmelten tot nieuwe kunstvoorwerpen. 

Kijk voor alle programma’s en kaartverkoop op cooljapan.volkenkunde.nl  

De tentoonstelling COOL JAPAN is mede mogelijk gemaakt door:

Noot voor redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de PR afdeling: T. 088 0042 815 E. pers@volkenkunde.nl.

Uki Uki in tentoonstelling COOL JAPAN
Downloaden JPG (9.99 MB)

COOL JAPAN is niet meer te bezoeken in Museum Volkenkunde. Vanaf 28 September 2018 is de expo te zien in het Tropenmuseum

Wil je Museum Volkenkunde bezoeken voor een andere tentoonstelling? Koop hier je online ticket.

Meer informatie:
088 - 0042 800 | info@volkenkunde.nl
(di. t/m zo. 10.00 - 17.00 uur)