COOL JAPAN - meest succesvolle tentoonstelling Museum Volkenkunde ooit | Cool Japan

COOL JAPAN - meest succesvolle tentoonstelling Museum Volkenkunde ooit

COOL JAPAN - meest succesvolle tentoonstelling Museum Volkenkunde ooit
Met ruim 123.000 bezoekers is de tentoonstelling COOL JAPAN in Museum Volkenkunde de best bezochte tentoonstelling tot dusver. Vanaf de opening (op  14 april) tot de afsluiting op 29 oktober wist de tentoonstelling fans en nieuwkomers, jong en oud te boeien. De recordtentoonstelling wordt vanwege zijn succes, in vernieuwde vorm, doorgeplaatst naar het Tropenmuseum in Amsterdam waar het vanaf najaar 2018 te zien zal zijn. 
 
Recordtentoonstelling
Een recordaantal bezoekers bezocht de tentoonstelling over de populariteit van het hedendaagse Japan en hoe dit in de geschiedenis is geworteld. Naast historische topstukken uit de wereldberoemde Japancollectie waren er hedendaagse kunst en cute fashion uit de straten van Tokyo en ook samoerai, robots, Hello Kitty en Pokémon te zien. De tentoonstelling zal in het Tropenmuseum met dezelfde focus maar in een vernieuwde vorm te zien zijn.
 
Verwacht in Museum Volkenkunde
Van 13 december 2017 tot en met 3 juni 2018 presenteert Museum Volkenkunde de grootste verzameling sieraden in een Nederlands museum ooit. Meer dan 1000 sieraden in totaal: een selectie, uit de museumverzameling, aangevuld met hedendaagse sieraden van toonaangevende ontwerpers uit de hele wereld, staan garant voor volop kijkplezier, verbazing en bewondering. Behalve ‘hoe mensen zich wereldwijd versieren’, zoomt de tentoonstelling ook volop in op de makers, maaktechnieken en bijzondere verhalen.
 
Kijk voor meer informatie op www.museumvolkenkunde.nl 

COOL JAPAN is niet meer te bezoeken in Museum Volkenkunde. Vanaf 28 September 2018 is de expo te zien in het Tropenmuseum

Wil je Museum Volkenkunde bezoeken voor een andere tentoonstelling? Koop hier je online ticket.

Meer informatie:
088 - 0042 800 | info@volkenkunde.nl
(di. t/m zo. 10.00 - 17.00 uur)