In de Museumshop van Museum Volkenkunde slaag je altijd!

Museumshop

In de Museumshop van Museum Volkenkunde slaag je altijd! Behalve volop interessante boeken, mooie ansichtkaarten en originele sieraden, sluit het assortiment ook altijd aan bij de actuele tijdelijke tentoonstelling; nu: COOL JAPAN.

De museumshop wordt continu bevoorraad met nieuwe items en keer op keer zul je je verbazen over de vele originele producten, hebbedingetjes en items om jezelf of iemand anders cadeau te doen.

Fraai design, porselein en papierwerk vind je te kust en te keur. Ook afbeeldingen van het wereldberoemde kunstwerk ‘De grote golf bij Kanagawa’ van Katsushika Hokusai, verwerkt op diverse duurzaam gemaakte items als theedoeken en kussens, kom je er tegen.  En wat te denken van doosjes in allerlei soorten en maten, bekleed met fraaie patronen van vroeger en nu en ansichtkaarten met afbeeldingen van de mooiste klassieke prenten uit de Japancollectie van Museum Volkenkunde? 

Sebastian Masuda

Meteen in het oog springen de producten van kunstenaar/ontwerper Sebastian Masuda die de merknaam 6% dokidoki dragen. Het gaat om broches, buttons, kledingstukken en andere accessoires in spetterende roze, rode en gele kleurencombinaties met motieven van schattige eenhoorns, sterren, hartjes en ijshoorntjes. De ontwerpen van Masuda zijn duidelijk beïnvloed door de Decora-stijl, en uiting van de typisch Japanse Kawaii-beweging.  Alles over kawaii kom je trouwens te weten in de speciale themazaal hierover in de tentoonstelling.

Kurabayashi’s choice

Voor COOL JAPAN stelde een van de bekendste Harajuku street fashionistas, Kurebayashi  Haruka, een outfit samen. Er is een bijzonder interview met haar te zien in de tentoonstelling en ook de speciaal met haar bij elkaar geshopte outfit is daar te bewonderen. Diverse opvallende kledingstukken zoals jasjes, shirts en andere accessoires, gebaseerd op haar kenmerkende stijl, zijn verkrijgbaar in de museumshop.

Matsuura Hiroyuki

Centrale blikvanger in COOL JAPAN is het vier meter hoge schilderij Uki-Uki van Matsuura Hiroyuki. Dit werk is representatief voor de hele tentoonstelling omdat het klassiek en hedendaags Japan aan elkaar verbindt. Een meisje in een klassieke kimono, maar dan in kleuren uit de huidige schattigheidscultuur. Ondanks de zware kimono zweeft ze luchtig door het beeld. Ze heeft grote ogen zoals een karakter uit een manga of anime, maar klassieke haarpennen zoals een geisha die draagt. Geschilderd in hedendaagse stijl, maar tegen een achtergrond van bladgoud zoals op antieke Japanse kamerschermen. Van dit bijzondere kunstwerk is een IXXI (wanddecoratie opgebouwd uit verschillende losse plaatjes) gemaakt die je kunt kopen in de museumshop. De vrolijke ansichtkaarten met werk van zijn hand zijn ook erg populair.

Voor kinderen

Speciaal voor kinderen zijn er volop hebbedingetjes, figuurtjes en accessoires  die alles met COOL JAPAN te maken hebben, van mini-lego, keurrijke broches en bijzondere notitieblokjes tot grappige oorbellen en echt van alles met ‘Hello Kitty’ er op

COOL JAPAN is niet meer te bezoeken in Museum Volkenkunde. Vanaf 28 September 2018 is de expo te zien in het Tropenmuseum

Wil je Museum Volkenkunde bezoeken voor een andere tentoonstelling? Koop hier je online ticket.

Meer informatie:
088 - 0042 800 | info@volkenkunde.nl
(di. t/m zo. 10.00 - 17.00 uur)