COOL JAPAN - Cool Japan
14 april - 17 september

COOL JAPAN

COOL JAPAN - Wereldwijde fascinatie in beeld

COOL JAPAN VERLENGD t/m 29 oktober

De tentoonstelling COOL JAPAN in Museum Volkenkunde is wegens succes verlengd: nog t/m 29 oktober kunnen fans en nieuwkomers, jong en oud van deze tentoonstelling genieten. 

Over COOL JAPAN

Pokémon, Hello Kitty, robots en samoerai: het zijn wereldberoemde iconen van de Japanse beeldcultuur. Japan staat bekend om eeuwenoude tradities en tegelijk is het hip and happening; met opvallende visuele uitingen en een uitzinnige fancultuur. Museum Volkenkunde presenteert de grote tentoonstelling COOL JAPAN - Wereldwijde fascinatie in beeld. Deze tentoonstelling toont de populariteit van hedendaags Japan en plaatst die in een historische context.

Bekijk hieronder de trailer voor de tentoonstelling:

Historisch en hedendaags
COOL JAPAN brengt alles bij elkaar: van de herkenbare Japanse horror tot cute fashion uit de straten van Tokyo. Museum Volkenkunde laat met historische topstukken uit zijn wereldberoemde Japancollectie zien dat de iconen van nu in een lange traditie staan. Naast onder andere werk van Katsushika Hokusai, bekend als ‘de Rembrandt van Japan’, is ook hedendaagse kunst vertegenwoordigd. Centrale blikvanger is het vier meter hoge schilderij Uki-Uki van Matsuura Hiroyuki waarin oude (traditionele kimono) en nieuwe (manga) elementen precies de kern van de tentoonstelling verbeelden.

COOL JAPAN is een spectaculair vormgegeven tentoonstelling voor fans en nieuwkomers, voor jong en oud.

Bekijk alle thema's op de homepage en ontdek meer over wat er in de tentoonstelling te zien is.

Een bezoek aan COOL JAPAN kun je van te voren boeken aan de hand van een online ticket.

COOL JAPAN is te bezoeken van dinsdag tot en met zondag en op alle dagen van de schoolvakanties.

Meer informatie:
088 - 0042 800 | info@volkenkunde.nl
(di. t/m zo. 10.00 - 17.00 uur)